На чужд гръб и 100 тояги са малко

Хората сме криви създания и често обичаме да изтъкваме недостатъците на останалите, без да осъзнаваме колко неперфектние сме ние самите. Има различни степени на това, разбира се, като за мое най-голямо щастие, съществуват хора, които през целия си живот се наблюдават активно и много добре знаят кои са им силните и кои слабите страни. Но това са единствено тези представители на човешкия животински вид, които се открояват със завиден интелект и то… дори и при тях не винаги се случва по правилния начин.

Хората сме устроени да се харесваме и това няма как да бъде променено, а когато се появи създание или човек, който тотално не отговаря на за нашите възприятия, често се опитваме да го смажем с критиката и разбиранията си.

Това със сигурност не е правилно, тъй като всеки има свободата да разбира света по различен начин и да изповядва различни морални ценности от тези, които ние сме приели за свои.

Красотата, от друга страна е в очите на гледащия и тя е различна, субективна, понякога нелогична. Не всеки му харесват различни неща у хората и го привличат различни лицеви симетрии. Не би трябвало на отсичаме, че някой е грозен или друго подобно крайно категоризиране.

Симетрията може да е красива, но още по-красив е чарът, благият характер, позитивното излъчване, интелектът, талантите, които има този човек и… Списъкът може да бъде безкраен, ако включим разнообразна представителна извадка.

Случаят с новата мис България направо премина всички граници на нормалното, според моето лично мнение. На първо място, така и не разбрах защо хората реагираха толкова остро за конкурс и случка, които намират за не особено смислени. След като за теб конкурсите за красота са “пълна глупост”, защо въобще си правиш труда да изразяваш мнение и да коментираш носителката на короната? Момичето може да няма най-перфектните пропорции на лицето си, нито пък да блести с особен интелект…, но за този конкурс – толкова.

Защо въобще се хабим да коментираме нещо, което тотално не ни интересува? А подигравките и хейта, които се изсипаха в социалните мрежи, направо нямаха граници. Това е такъв удар по личността на това момиче, че ми е отвратително дори да го коментирам.

Вие на какво мнение сте по този въпрос? Необходимо ли беше да се постъпва така или можеше момичето да бъде пощадено поне малко?

 

Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply